Mona Keijzer (BBB) bevestigde vandaag dat zij vicepremier en minister van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening wordt. Ook Sophie Hermans (VVD) en Eddy van Hijum (NSC) worden genoemd als vicepremier. En de eerste vicepremier, namens de PVV als grootste partij, zou Gidi Markuszower zijn.

Voor drie van hen wordt een apart ministerie ingericht omdat een vicepremier zonder eigen ministerie ‘niet belangrijk genoeg’ is. Ook willen de partijen met de namen van ministeries duidelijk maken wat voor hen belangrijk is aan het kabinetsbeleid.

De politieke carrière van Markuszower begon moeizaam. In 2010 trok hij zich terug van de kandidatenlijst van de PVV omdat in een waarschuwingsbrief van de AIVD aan PVV-leider Wilders stond dat Markuszower een risico vormde voor de integriteit van Nederland. De AIVD zei dat hij contact had met medewerkers van buitenlandse inlichtingendiensten, die niet werden genoemd.

    • Taalnazi@lemmy.world
      link
      fedilink
      Nederlands
      arrow-up
      7
      ·
      edit-2
      14 days ago

      Marjolein Faber dus? Degene die letterlijk nazi-termen als “omvolking” gebruikte?

      Degene die corrupt was doordat ze voor €8.000,- aan fractiegeld uitbesteedde aan het IT-bedrijf waarvan haar zoon mede-eigenaar was?

      Degene die desinformerend claimde dat een misdaad door een Noord-Afrikaan werd gepleegd, terwijl het een blanke, niet-Noord-Afrikaanse man was?

      Komaan, dit speel je toch niet klaar. Iedereen moet beter weten.

      @geneva_convenience@lemmy.ml, kijk eens hiernaar.

      • geneva_convenience@lemmy.mlOP
        link
        fedilink
        Nederlands
        arrow-up
        7
        ·
        edit-2
        14 days ago

        Een rechtse Islamofoobe rascist die campagnegeld wegfraudeert?!

        Zal dit eindelijk het jaar zijn waar onze politiek gaat overstappen? Van VVD liberalen, die een illusie van professionaliteit proberen hoog te houden, naar het Amerikaanse clown feest van frauders en mensen wiens enige kwalificatie campagne geld ontvangen van rijke donateurs.

        Als de PVV een beetje zijn best doet om de omkopings wetten te veranderen hebben we binnenkort kabinet Israel-Shell-Dupont-TataSteel