Καλώς ήρθατε στο /c/greece! Μπήκα στο Lemmy και έφτιαξα αυτό το community ως αντίδραση για τις ανακοινώσεις του Reddit σχετικά με το API και τα third-party apps, αλλά επειδή με ενθουσιάζει πολύ η ιδέα των federated services.

Αν έχετε ερωτήσεις σχετικά με το πώς λειτουργεί το Lemmy μπορείτε να ρωτήσετε εδώ. Ψάχνω να βρω και κάποιο καλογραμμένο άρθρο στα ελληνικά για το ανεβάσω.

Επίσης μπορείτε να γράψετε ό,τι ιδέες έχετε σχετικά με το πώς θα τρέξουμε την κοινότητα.

Εσείς πώς καταλήξατε στο Lemmy?

  • AccountMaker
    link
    fedilink
    arrow-up
    3
    ·
    1 year ago

    Γεια! Ήρθα εδώ από Reddit, καί σκοπεύω να μείνω (εδώ ή στο kbin, θα δούμε). Δεν έχω ακουσεί πριν για το frediverse, η ιδέα μου φαίνεται ενδιαφέρουσα.

    Γι’ αυτό είμαι στο lemmy. Στο c/greece είμαι γιατί θέλω να μαθαίνω τα ελληνικά, καί είναι πολύ χρήσιμο να διαβάζω “φυσικά” ελληνικά. Λοιπόν, συγχωρείτε αν έκανα λαθός, έχω ακόμα πολλά να μάθω.

  • panilithium@discuss.tchncs.de
    link
    fedilink
    arrow-up
    2
    ·
    1 year ago

    Γειά σας! Στο Μαστόδοντα από καιρό, στο Λέμμυ μόλις άνοιξα. Το Φέντιβερς μ’ αρέσει, αλλά τις κοινότητες τις κάνουν οι άνθρωποι όχι τα μέσα. Ελπίζω να μεγαλώσει η γωνίτσα εδώ!

    • divinegrilledcheese@lemmy.worldOPM
      link
      fedilink
      arrow-up
      3
      ·
      1 year ago

      Συμφωνώ φουλ, νομίζω αυτό που θα πρέπει να εστιάσει οποιαδήποτε υπηρεσία του Fediverse είναι να κάνει foster ένα community και όχι απλά να προσπαθεί να αντιγράψει το αντίστοιχο κλειστό social media.

  • Jim_Greece@lemmy.world
    link
    fedilink
    arrow-up
    1
    ·
    1 year ago

    Είχα ανακαλύψει το lemmy εδώ και αρκετούς μήνες μέσω του Mastodon, αλλά δεν έφτιαξα λογαριασμό. Μετά τα συμβάντα με το ρέντιτ, ήρθα εδώ.

  • 4xi0m4tic@lemmy.world
    link
    fedilink
    Ελληνικά
    arrow-up
    1
    ·
    1 year ago

    Γεια και από εμένα. Δεν είμαι εδώ λόγω του blackout :)

    Είχα λογαριασμό, με άλλο όνομα & μειλ, στο reddit για 2 χρόνια περίπου. Έφυγα κατά τη διάρκεια της 1ης σεζόν του κορονοϊού όταν σχεδόν όλο το /r/greece ψιλο-σάλταρε (μαζί με όλο τον κόσμο).

    Γενικά, σε αυτά τα 2 χρόνια συνειδητοποίησα ότι, απ’ όλο το ελληνικό reddit, είχα πιο σοβαρά interactions με άτομα στο /r/greececirclejerk — αυτό ήταν το wake-up call, που θά ‘λεγε και ο παππούλης μου από τη Νέα Υερσέη. Το όλο κλίμα στο reddit χάλαγε μήνα με το μήνα — και στα άλλα αγγλόφωνα subreddits.

    Έσβησα το λογαριασμό, έφτιαξα άλλον να lurkάρω, έκανα subscribe στα 10 μικρά subreddits που γούσταρα, γέμισα το frontpage με γατάκια, και βρήκα την υγειά μου.

    Για το τρέξιμο της κοινότητας δεν ξέρω. Από ένα σημείο και μετά κάθε community (από την εποχή των φόρουμ κιόλας) ξεχαρβαλώνεται, η σοβαρότητα επαφίεται στον κάθε χρήστη από ένα σημείο και μετά :)