Som ni kanske märkt så har Lemmy en märkbart aktiv grupp kommunister; huvudsakligen via @hexbear.net och @lemmmygrad.ml Det är i sig inte konstigt med tanke på att Lemmys grundare är kommunister.

Men man kan utan besvär hävda att deras inverkan är minst sagt problematisk då de bla.:

  • uppmuntrar till våld/avrättning av ideologifiender
  • försvarar Rysska krigsbrott i Ukraina
  • ser NATO/väst som fienden
  • sprider propaganda för kommunistregimers räkning (Kina/Nordkorea)
  • generell trollning

Av skäl relaterade till ovan nämnda så har flera nätverk i fediversumet defedererat (kopplat ifrån) flöden från dessa två nätverk, bla. det kanadensiska nätverket @ca och det största lbtq+ nätverket på lemmy @blåhaj

Jag är intresserad att höra vad det finns för olika åsikter på sweden@lemmy.world?

edit: lemmy.world, som denna instans är hostad på har defedererat från @hexbear.net

lemmy.ee håller på att diskutera för tillfället om man ska defederera

  • zpiritual@lemmy.ca
    link
    fedilink
    arrow-up
    3
    ·
    11 months ago

    Nu har jag mest hängt på world och numera ca men märkte av dom mest precis i början av juni, då var de överallt och firade att revolutionen var kommen. Hur de fick ihop redditflykt och kommunistisk revolution vetifan. Det sista jag såg av dom var det någon som grät att lemmy nu var så liberalt och kinafientligt.

    Har ärligt talat inte sett något från hexbear och lemmygrad på länge nu. Hur märks de?

    • Murvel@lemm.eeOP
      link
      fedilink
      arrow-up
      2
      ·
      11 months ago

      Jag använder Sync for Lemmy. Appen har en framsida för lemmy kan man säga där den strömmar från i stort sätt alla lemmyinstanser i fediversumet. Tänk som r/all för reddit.

      De är otroligt aktiva på Lemmy och det märks tydligt. De flesta av deras trådar har 100+ kommenterarer och de shitpostar som ingen annan instans jag vet.

      • zpiritual@lemmy.ca
        link
        fedilink
        arrow-up
        1
        ·
        11 months ago

        Kör också sync. Appen har ingen ‘framsida’ så som du menar utöver den som är inbyggd i lemmy/kbins mjukvara som instanserna kör på, notera subskribed/local/all-växeln längst upp på framsidan av hemsidan (går ändra permanent i inställningar).

        Skrollade lite i .ml-flödet och där såg jag faktiskt en offerkoftande hexbear tråd där de var ledsna i ögat över att bli kallade tankies så det beror väl på instans antar jag. .world och .ca federar ju inte med dom så då ser man inget.

    • Cavemanfreak@lemm.ee
      link
      fedilink
      arrow-up
      2
      ·
      11 months ago

      Ser särskilt folk från hexbear rätt ofta i politiska trådar, särskilt sådana som handlar om Ryssland eller Kina. Dessutom så kommer de aldrig själva till sådana trådar, det känns som att de mer eller mindre brigade:ar en massa.

      I “vanliga” trådar märker jag dem mest för att de flesta av dem gillar att spamma en jävla massa bilder i sina kommentarer.

      Sen ser jag hexbear-användare som betydligt värre än lemmygradare. Lemmygradare finns ändå en hel del som verkar vara normalt funtade individer, men från hexbear vet jag inte om jag stött på en enda.